Een Fabergé-ei als nieuw snufje van Rolls-Royce!


Rolls-Royce is ei-genwijs.

Het is niet meer dan normaal dat bij aanschaf van een bolide als een Rolls-Royce, je allemaal nieuwe luxueuze snufjes er bij kunt krijgen, bijvoorbeeld het logo in een Fabergé-ei!

Automerken die naast auto’s andere producten maken, die kennen we wel. Sterker nog, elk automerk heeft een catalogus vol met BIC-pennen die inclusief logo ineens 35 euro kosten, om een voorbeeld te noemen. Sommige merken pakken het iets merkwaardiger aan, zoals Lexus en hun superjacht, of Tesla en hun alcoholische versnapering. Voor Rolls-Royce is dit niet merkwaardig genoeg. Ze vormen een team samen met juwelenproducent Fabergé, het bedrijf wat bekend werd door de Fabergé-eieren.

De Russische eieren behoren tot de meest gewilde juwelen ter wereld. De originele 50 eieren voor de Russische koningsfamilie zijn van onschatbare waarde. Er zijn natuurlijk een hoop replica’s van de Fabergé-eieren, maar ook eieren die door de producent zelf erkend worden als officieel Fabergé-ei. Er is echter een soort waar niemand aan durft te komen: de Imperial Class. Deze eieren komen qua formaat overeen met de officiële 50 Fabergé-eieren en worden alleen in hele bijzondere gevallen erkend als echte Fabergé. Een extravagant item van onschatbare waardemaken: eitje makkie! Aldus Rolls-Royce.

Wat maakt dit ei dan Fabergé-waardig? De materiaalkeuze, bijvoorbeeld. De armen die in ei-vorm sluiten, zijn gemaakt van roze-goud en perfecte amethist. Een voetstuk van 18-karaats wit goud zorgt voor een basis voor de Spirit of Ecstacy. De gevleugelde dame, al sinds de oprichting van Rolls-Royce het motorkapembleem van de Britse auto’s, prijkt in het centrum van het ei. Ook de Spirit zelf is gemaakt van een bijzonder soort bergkristal, de puurste vorm beschikbaar. Het openklappen van het ei gebeurt mechanisch, waardoor de armen zich openen en de Spirit vrijlaten.

De exclusiviteit, materiaalkeuze en verzamelwaarde van het juweel, zorgen ervoor dat hier makkelijk de waarde van meerdere(!) Cullinans aan Fabergé-ei staat. Wat er verder met het ei gaat gebeuren, als showmodel voor Rolls-Royce bewaren of verkopen voor een rijke verzamelaar bijvoorbeeld, is niet bekend. Wel wordt het ei tijdelijk naar de Fabergé-winkel in Londen gebracht om de etalage te verdubbelen in waarde.

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou! Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#luxe #RollsRoyce #Fabergéeieren

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle