Toch nog gratis blijven laden voor Tesla-taxi's!


Belofte maakt schuld!

Tesla moet zich houden aan zijn belofte dat Tesla-taxi-eigenaren gratis mogen laden bij Tesla Superchargers. Een taxichauffeur had een zaak aangespannen tegen de autofabrikant nadat Tesla een poging had gedaan om terug te krabbelen.

Dat meldt Automotive Management op basis van rechtbankverslagen. Daaruit blijkt dat de rechter oordeelde dat de autofabrikant zijn beloftes niet mag verbreken. Het merk beloofde in 2014 aan een groep taxichauffeurs dat zij kosteloos en onbeperkt hun auto's mochten laden bij de Tesla Superchargers rond het Europese hoofdkantoor. Een Amsterdamse taxichauffeur was naar de rechter gestapt nadat Tesla begin dit jaar een mail had gestuurd waarin het merk zijn beklag deed over lange wachtrijen en gevaarlijke situaties. Vanwege de overlast wilde Tesla de toegang tussen zeven uur 's ochtends en tien uur 's avonds beperken.

Volgens de rechter had Tesla rekening moeten houden met een toename van eigenaren die de dure taxi zouden aanschaffen mede vanwege de toezegging van het onbeperkt gratis laden. Verder moet Tesla maatregelen nemen om het laden met de Superchargers in betere banen te leiden en mag het merk de taxichauffeurs niet anders behandelen dan andere klanten die recht hebben op gratis stroom.

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou! Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#Tesla #gratis #TeslaSuperchargers #taxi #taxichauffeur

0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle