Beleggers hechten weinig waarde aan optimisme TomTom


Navigatiedienstverlener TomTom heeft bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers zowel de winst- als de omzetverwachting verhoogd. Toch deden beleggers het aandeel massaal van de hand.

Recent afgesloten overeenkomsten met automakers als Peugeot-moeder PSA en BMW helpen het bedrijf vooruit, zegt topman Harold Goddijn. Daar staat het einde van een contract met Volvo voor locatie- en navigatiediensten tegenover.

Beleggers hechtten meer waarde aan dat laatste bericht en zetten het aandeel dinsdagochtend fors lager. Op andere gebieden, waaronder de ontwikkeling van autonoom rijden, wordt nog wel met Volvo samengewerkt.

TomTom gaat voor het hele jaar nu uit van een omzet van 850 miljoen euro. Eerder werd gerekend op circa 825 miljoen euro.

De aangepaste winst per aandeel werd met 0,05 euro verhoogd tot minstens 0,35 euro. Naast de stijgende omzet speelt ook de verbeterde winstmarge TomTom hier in de kaart.

Meer omzet, maar niet in de consumententak

TomTom sloot het derde kwartaal af met een omzet van 220 miljoen euro. Dat was 1 miljoen euro meer dan een jaar eerder.

De consumententak van TomTom zag de omzet wel weer lager uitvallen. Het totale bedrijfsresultaat verbeterde tot 62 miljoen euro, van 35 miljoen euro in het derde kwartaal van 2017.

Onder de streep resteerde ruim 17 miljoen euro, ten opzichte van een tekort van 1,2 miljoen euro een jaar geleden.

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou! Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#TomTom #Beleggers

0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle