Via het 'gasfornuis' je auto vol tanken? Dat kan straks.


Experts denken dat we er niet aan ontkomen om ook CNG - oftewel aardgas - grootscheeps in te zetten om met auto's de CO2-doelstellingen te halen. Het gebrek aan geschikte tankstations kan worden gecompenseerd door thuis aardgas te 'tanken'.

Auto’s die op CNG rijden, zijn milieuvriendelijker en zuiniger dan diesel- en benzine-uitvoeringen. Autorijden op gas kost ook zo’n 30 procent minder aan de pomp. Een mogelijke oplossing voor het tekort aan pompstations is thuis tanken. Een energieleverancier heeft al een oplossing bedacht waardoor mensen hun auto voortaan thuis kunnen volgooien, meldt de Belgische website Gocar.be.

Een belangrijk voordeel van aardgas vergeleken met waterstof, dat autofabrikanten óók als oplossing voor de toekomst zien, is dat er al een omvangrijk netwerk van leidingen ligt, waarmee de brandstof vrijwel elke woning bereikt.

Voor 4.000 euro kan energieleverancier Zéno een thuispomp plaatsen. Het enige wat je nodig hebt, is een aansluiting op aardgas, een garage en een compressor. Het grote nadeel is dat het lang duurt: reken op 4 tot 5 uur, terwijl dat bij een tankstation vier tot vijf minuten in beslag neemt.

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou! Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#Tanken #CO2 #Milieu #aardgas #Gocar

0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle