Verdienste automerken per seconde


Britse verzekeringsmaatschappij, Staveley Head, zocht uit hoeveel euro's automerken in hun zaken kunnen steken per verkochte auto. Iets waar veel mensen nieuwsgierig naar zijn. Ferrari was de nummer één als het gaat om winst per seconde.

Op elke verkochte 488, Portofino en 812 pakt Ferrari gemiddeld vele tienduizenden euro's. Niet normaal. Porsche volgt op grote afstand, maar doet het op zich ook niet onaardig. Maar dat zijn winstbedragen per verkochte auto. Hoe zit het met winst per seconde? Staveley Head, een Britse verzekeringsmaatschappij, zocht het uit en kwam tot de conclusie dat Ferrari weliswaar een klein fortuin verdient op een auto, maar daarvoor aanzienlijk meer uren moet draaien. Ook grootverdiener Porsche moet bijna vier keer zo lang door wil het evenveel kunnen bijschrijven als de nummer 1 van Staveley's ranglijst van merken die het meest verdienen per seconde. Japanse efficiëntie Of Staveley alle grote automerken onder de loep heeft genomen is niet bekend. Ze staan in elk geval niet allemaal op de speciale mini-websitedie het voor dit onderzoek in het leven riep. Maakt op zich ook niet uit. De lijst is vooral gemaakt voor wie dol is op (nutteloze) weetjes. Want wat heb je er nu echt aan dat je weet dat Toyota 493 euro winst per seconde opstrijkt? Vooral leuk, nietwaar? Hier moet de Japanse gigant echter wel 1.024 auto's per uur omzetten. Mercedes daarentegen heeft 271 geproduceerde auto's nodig om tot een winst-per-seconde van 272 euro te komen. En Ferrari? Dat scoort elke tel dat de fabriek draait slechts 24 euro. Maar ach, dat is altijd nog stukken beter dan bijvoorbeeld Bentley dat het moet doen met een schamele 2 euro per tik van de klok. Hier het volledige overzicht. Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou! Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#luxe #verdienen #Ferrari #Porsche

0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle