Deze Audi was ver zijn tijd voor!


Deze Audi R8 uit 1983 was de perfecte auto voor wie een Quattro Coupé te gewoon was, maar een Lamborghini te hoog gegrepen.

In 2003 pronkt Audi op de beursvloer van Frankfurt met een spectaculaire showcar, de Le Mans Quattro Concept, vernoemd naar de vele successen die Audi die jaren boekt in de beroemde 24-uursrace met de R8. Het duurt dan nog drie jaar voordat de droom werkelijkheid wordt in de vorm van een LamborghiniGallardo in Audi-uniform.

Dat is een combinatie die ze zich in Ingolstadt anno 1983 nog niet hadden kunnen voorstellen, alhoewel je in die jaren bepaald geen bot ving wanneer je bij de Audi-dealer aanbelde voor een snelle auto. De Quattro gold destijds als een uiterst begeerlijke sportwagen en is tegenwoordig regelrechte cult.

Ruben Ooms heeft goed gekeken naar de Lamborghini Jalpa en dat is logisch, want zoals de Gallardo tot de Murciélago stond, zo verhield de Jalpa zich tot de Countachin het jaar dat de wereld op Thriller van Michael Jackson danste en heel Nederland twijfelde over België. Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou! Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#Audi #AudiR8 #LeMansQuattro

0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle