Tesla stelt de nieuwe versie van Autopilot-software uit


Tesla zou met een nieuwe versie komen van de Autopilot-software voor zelfrijdende auto’s. Echter doordat het bedrijf problemen heeft met de technologie, wordt dit proces vertraagd en uitgesteld.

Volgens Musk zijn er nog enkele weken nodig om de software verder te testen. "Extreem moeilijk om een algemene oplossing te bereiken voor autonoom rijden dat overal goed werkt", aldus Musk op Twitter. Tesla's zijn uitgerust met hardware om volledig autonoom rijden mogelijk te maken, maar de ontwikkeling van de software laat op zich wachten.

Tesla liep voorop op het vlak van techniek voor zelfrijdende auto's, maar die positie kwam in gevaar nadat de samenwerking met een belangrijke toeleverancier eindigde. Tesla moest daarna deels opnieuw beginnen met ontwikkelen. Bij een onderzoek van Consumer Reports naar systemen voor autonoom rijden, kwam de software van Tesla op de tweede plaats, na Super Cruise van automerk Cadillac.

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou!

Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#Tesla #Autopilot #Systeem #Musk

0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle