Stroomuitval hybride auto’s Toyota, 2,4 miljoen auto’s moeten terug


Wegens een fout in de hybride auto’s van Toyota kan de stroom van de auto uitvallen, hierdoor roept de Japanse autofabrikant 2,4 van modellen Prius en Auris terug.

Het gaat om de modellen Prius en Auris die tussen oktober 2008 en november 2014 zijn gemaakt. Toyota roept 290.000 auto's terug uit Europa, 1,25 miljoen uit Japan en 830.000 uit Noord-Amerika. Daarnaast moeten ook auto's uit China, Afrika en Oceanië worden teruggeroepen, maar hoeveel maakt Toyota niet bekend.

"Bij sommige auto's zou het kunnen voorkomen dat een veilige modus van de auto niet werkt als er zich een fout voordoet in het hybdridesysteem. Dat kan leiden tot het uitvallen van de stroom van de auto", stelt Toyota in een verklaring.

Volgens Toyota zijn er nog geen ongelukken veroorzaakt door de fout.

In september moest de automaker nog ruim een miljoen auto's terughalen vanwege een bedradingsprobleem. Toen ging het om de modellen Prius en C-HR die tussen juni 2015 en mei 2018 zijn geproduceerd. In Nederland ging het om 8.758 auto's.

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou!

Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#Stroomuitval #Hybride #Toyota #Prius #Auris

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle