Waarom staan er op mysterieuze wijze velden vol Tesla’s in de zon te bakken?


Een grote groep amateurdetectives ontdekte afgelopen twee maanden velden vol Tesla’s doordat zij met drones over parkeerterreinen vlogen en foto’s maakten. Een van de amateurdetectives heeft zelfs toegang tot een vliegtuig en maakte high-res foto’s vanuit de lucht. De groep postte dit op Twitter en noemt zichzelf Shorty Air Force. In een aantal gevallen schijnt het tevens om investeerders te gaan die erop gokken dat de koers van Tesla zal dalen. Tesla haalde afgelopen kwartaal zijn verkoopdoelstellingen en de fraudebeschuldiging van Musk werd met een boete afgehandeld, maar hoe verklaren zij al deze voertuigen?

Een groep internet-speurders denkt aanwijzingen te hebben gevonden dat Tesla grote problemen heeft met de distributie en wellicht zelfs met de verkoop van de nieuwe Model 3. De groepering denkt bewijs te hebben gevonden in het grote aantal kavels en garages in Californië, New Jersey, Arizona en andere staten, waar grote hoeveelheden Tesla's geparkeerd staan.

Tesla schreef het probleem van de geparkeerde auto's toe aan een tekort aan vrachtwagens om Tesla's door het hele land te vervoeren, maar de transportsector ontkent dat. De aandeelhouders suggereren dat de onverkochte auto's er staan omdat Tesla er geen klanten voor heeft. Musk had lang beloofd dat de Model 3 beschikbaar zou zijn voor slechts $ 35.000. Maar de goedkoopste versie die nu beschikbaar is, begint in de VS bij $ 49.000, en de prijs is bijna $ 60.000 als een klant de Autopilot assistentiesoftware en andere opties wil.

Veel mensen die deposito's hebben neergelegd, wachten mogelijk op het meer betaalbare basismodel, maar Musk heeft zelf al toegegeven dat een Model 3 voor 35.000 dollar er niet meer in zit. Volgens Tesla is er desondanks geen verkoopprobleem. De parkeerplaatsen zijn slechts tijdelijke logistieke transport-hubs, aldus een woordvoerder in The New York Times. ,,Iedereen die de parkeerplaatsen in de gaten houdt, kan zien dat er dagelijks veranderingen zijn waar te nemen."

#Tesla #Mysterie #drone #ShortyAirForce

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle