Criminele buurten ontwijken in de VS met navigatie Mercedes-Benz


In Amerika kun je met het navigatiesysteem van Mercedes de misdaadcijfers van de buurten op je route bekijken door middel van een 3D-systeem.

Mercedes-Benz heeft voor de Verenigde Staten een 3D-navigatiesysteem ontwikkeld waarin gebieden een score krijgen op basis van gevaar en misdaadcijfers. Mercedes-Benz gebruikt gegevens van de autoriteiten om wijken in te delen volgens een criminaliteitsschaal. Het systeem wordt ontwikkeld en getest in de Amerikaanse stad Seattle.

Het navigatiesysteem kan alternatieve routes voorstellen om 'gevaarlijke' buurten te vermijden, of het kan de bestuurder waarschuwen dat het riskant is om zijn vierwieler daar te parkeren. Door middel van kleurtjes geeft de auto informatie over de veiligheid van de omgeving. Mercedes-Benz verduidelijkt dat dit systeem enkel werkt in gebieden waar de politiegegevens publiekelijk toegankelijk zijn.

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou!

Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#VS #MercedesBenz #Misdaad #Navigatie

0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle