Terrafugia lanceert volgende maand vliegende auto in de VS


Vanaf volgende maand wordt er in de Verenigde Staten een revolutionaire auto gepresenteerd. Het is namelijk de eerste vliegende auto ooit! De auto kan in minder dan een minuut veranderen in een vliegtuig.

De Transition is meer vliegtuig dan auto met zijn twee zitplaatsen. De eerste exemplaren zullen volgend jaar aan klanten worden uitgeleverd. Ze worden vervaardigd door Terrafugia, een bedrijf dat eigendom is van Geely en dat is weer het moederbedrijf van Volvo. De prijs is nog niet vastgesteld, maar de voorverkoop begint volgende maand, aldus het Chinese persbureau Xinhua.

Recente verbeteringen aan het voertuig omvatten een hybride elektrische motor, verbeterde zitplaatsen, meer bagage-opslag en verbeterde veiligheidsgordels en airbags, aldus het bedrijf. Het voertuig is ook uitgerust met achteruitkijkcamera's en een nieuw parachutesysteem, evenals een 'boost'-modus, die kortstondig extra stuwkracht biedt tijdens het vliegen.

Het toestel werd in 2016 door de Federal Aviation Administration gecertificeerd als een sportvliegtuig en voertuig voldoet ook aan de eisen van de National Highway en Traffic Safety Administration in de VS. Enige voorwaarde is dat de kopers beschikken over een vliegbrevet. Het bedrijf is van mening dat de Transition een nuttig vehikel kan zijn voor consumenten om op kleine luchthavens te landen en meteen naar huis te rijden. Het vliegtuig heeft uitklapbare vleugels, weegt ongeveer 1.300 kilo en heeft een vast landingsgestel. Het kan vliegen tot een hoogte van maximaal 10.000 voet.

De TF-X, een later geplande opvolger voor vier personen op de foto hierboven, zal computergestuurd zijn zodat passagiers een bestemming kunnen intoetsen voordat ze vertrekken. 'De TF-X heeft geen luchthaven nodig voor het opstijgen en landen en rijdt op alle wegen en snelwegen en biedt dus het gemak van echt deur-tot-deur vervoer', aldus het bedrijf.

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou!

Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#Terrafugia #Vliegendeauto #VS

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle