Files verergeren door zelfrijdende auto


Waar iedereen zit te wachten op de autonome auto, is Carlo van de Weijer sceptisch en kritisch op veel aspecten. In tegenstelling tot wat automobilisten, veiligheidsexperts, verzekeraars en de overheid in de zelfrijdende auto’s zien is Carlo maar weinig positief.

Hij denkt bijvoorbeeld dat de veiligheid meer gediend is met deelsystemen die al bestaan, dan met een geheel zelfrijdende auto. Hij verwacht meer files in plaats van minder, omdat mensen makkelijker de auto zullen nemen als ze hun tijd daarin nuttig kunnen besteden. En hij ziet de zelfrijdende auto als een slechte chauffeur, die geen regels durft te overtreden als dat redelijk is, zoals bij het inhalen van een tractor over een doorgetrokken streep.

Over deze en andere aspecten van zelfsturende auto’s onderwerpen Ben en Herbert Carlo aan een kruisverhoor. Welke technologische strategie en welke accenten zijn het beste voor het verkeer van de toekomst?

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou!

Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#files #zelfrijdende #autonomeautos

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle