Bestuurder zonder rijbewijs wordt gestopt door file op A1 Oostenrijk


Trots meldde de 34-jarige Oostenrijker dat hij de 338 km/u heeft aangetikt met zijn Porsche 911 GT3 RS. De politie zag geen andere uitweg dan een kunstmatige file te creëren om de snelheidsduivel te stoppen.

De Oostenrijkse politie werd woensdag getipt dat iemand 'met krankzinnige snelheden' over de A1 bij Amstetten reed. Over een afstand van 44 kilometer zou hij in zijn Porsche 911 GT3 gemiddeld (!) meer dan 280 km/u hebben gereden, zoals latere metingen hebben aangetoond. Dat was veel te snel voor de achtervolgende agenten, die de man simpelweg niet konden bijhouden.

De politie besloot over te gaan tot een ongebruikelijke stap: een patrouilleauto verderop vertraagde opzettelijk het verkeer en creëerde een soort kunstmatige verkeersopstopping. Uiteindelijk kon hij hierdoor worden ingehaald en aangehouden. Tijdens de controle bleek dat de man geen rijbewijs had. Echt veel berouw toonde hij ook niet. Integendeel, de man meldde trots een topsnelheid van 338 km/u te hebben gehaald en dus veel sneller had gereden dan de agenten hadden berekend.

Volgens de krant 'Passauer New Press' is nog niet duidelijk welke straf de man krijgt. Voor rijden zonder geldig rijbewijs zou hij een boete krijgen van tussen de 400 en 800 euro. Een woordvoerder van de politie meldde echter dat het vaststellen van de exacte gemiddelde snelheid lastig wordt omdat de man niet geflitst is. De overtreding zou moeten worden aangetoond met indirect bewijs, aldus de krant.

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou!

Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#A1 #Oostenrijk #Porsche911

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle