200 kilo ijs nodig voor elektrische auto


Na de testdag op het circuit heeft de elektrische racewagen, Cupra e-Racer, 200 kilo ijs nodig om de 450 kilogram aan accu’s te koelen.

Als hij klaar is, moet de Cupra e-Racer uitkomen in het toekomstige elektrische e-TCR-kampioenschap voor toerwagens. De e-Racer is 680 pk en 960 Nm sterk, haalt 100 km/u in 3,2 seconden, 200 km/u in 8,2 seconden en heeft een topsnelheid van 270 km/u.

De accu's wegen 450 kilogram, bijna een derde van het 1.575 kilogram zware totaalgewicht. Tijdens een circuitsessie worden ze stevig op de proef gesteld, waarna ze efficiënt moeten worden afgekoeld. De accu's worden met ijs gekoeld (in totaal 20 minuten) en opgeladen (50 minuten). Per dag is er volgens website vroom.be in totaal 200 kilogram ijs nodig.

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou!

Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#elektrischeauto #CupraeRacer #ijs #racewagen

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle