Horch, nieuw luxemerk van Audi


Duitse autofabrikant Audi komt de luxe wensen van hun klanten tegemoet met nieuw model dat binnen drie jaar uitgebracht zal worden. Mercedes deed dit al eerder door het uitbrengen van de Maybach-modellen.

Horch is een directe voorouder van Audi. Het inmiddels ter ziele gegane Duitse merk was aan het begin van de 20e eeuw actief op de markt voor luxeauto's. Audi is naar verluidt geïnteresseerd in een Horch-versie van de A8. Deze super-sedan zou de nieuwe naam kunnen adopteren bij een topversie die binnen twee tot drie jaar op de markt verschijnt, tegelijk met de gefacelifte versie van de A8.

Volgens AutoNews krijgt het model extra luxueuze uitrusting aan boord, evenals het Horch-logo op de flanken en andere wielen. De uitvoering krijgt geen verlengde body en onder de motorkap komt een W12-motor met twin-turbo, maar ook een V8-variant wordt niet uitgesloten.

Als alles volgens plan verloopt en er voldoende vraag is naar een Audi A8 met een Horch-badge, dan zou de autofabrikant het aanbod verder kunnen uitbreiden. Voorlopig heeft Audi geen concrete plannen voor andere Horch-modellen, maar het heeft ze ook niet uitgesloten. Wat een mogelijk op zichzelf staand Horch-merk betreft wil Audi niet dezelfde fout maken als Daimler in de jaren 2000, met de Maybach 57 en 62, waarvan de verkoop lager was dan verwacht.

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou!

Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#audi #mercedes #horch #duits

0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle