Duitsland komt met nieuw plan om vieze diesels in te ruilen voor nieuwe, schonere auto


In Duitsland worden grote stappen gemaakt als het gaat om schonere auto’s. De Duitse overheid en de autobranche zijn met elkaar in gesprek over een omruilregeling voor oude dieselauto’s. Op deze manier hopen beide partijen iets te doen aan de luchtkwaliteit in grote steden. Autofabrikanten zouden autobezitters een schonere diesel -of benzinemotor of een elektrische auto moeten aanbieden.

De inruilactie zou voor autobezitters kosteloos moeten zijn. Fabrikanten draaien op voor de kosten, zoals het verschil in waarde tussen de auto's.

De fabrikanten staan open voor het idee voor hogere inruilpremies. In steeds meer Duitse steden worden varianten op een dieselverbod ingevoerd, die zouden leiden tot een verplichting voor fabrikanten om de 'vieze diesels' te repareren. Die verbouwing om aan de milieuregels te voldoen kost ze naar schatting 3.000 euro per auto.

Fabrikanten moeten nu gaan berekenen wat de regeling ze precies gaat kosten. De Duitse regering neemt begin volgende week een besluit.

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou!

Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#Duitsland #diesel #inruilen #verplicht

0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle