Ook Toyota over naar Android voor in de auto


Eerder hield Toyota de boot nog af bij zowel Google als het concurrerende systeem van Apple, maar de toenemende vraag van automobilisten heeft ervoor gezorgd dat de Japanse autofabrikant toch overstag is gegaan. Toyota gaat Google toestaan smartphone te koppelen aan de auto’s, dit meldt persbureau Bloomberg.

Een samenwerking van Toyota met Google wordt mogelijk volgende maand al bekendgemaakt. Onlangs sloot Google al een samenwerking met de alliantie van Renault, Nissan en Mitsubishi. Die deal gaat echter veel verder. Google levert daarbij de volledige infotainment-software voor de auto's in plaats van dat de telefoons via een app alleen maar toegang krijgen tot het beeldscherm van de auto.

De samenwerking van Google met de drie automerken was een flinke klap voor het Nederlandse TomTom, dat afgelopen week hard onderuit ging op de beurs. TomTom levert ook infotainment-diensten aan automakers, maar krijgt steeds meer concurrentie van met Google's Android Auto en Apple CarPlay. In Nederland is Android Auto officieel nog niet in werking, maar veel Nederlandse automobilisten hebben op internet inmiddels een manier gevonden om de app toch voor hun auto geschikt te maken.

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou!

Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#Toyota #android #bloomberg

1 view
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle