14 uur gevangen in eigen auto, man schrijft afscheidsbrief


De 75-jarige Amerikaan Peter Pyros overleefde kanker, een beroerte en heeft negen succesvolle operaties ondergaan, maar heeft het naar eigen zeggen nog nooit zo zwaar gehad. Pyros zat 14 uur lang vast in zijn Cadillac XLR.

Het begon allemaal op vrijdagochtend 31 augustus, toen Pyros besloot om een stukje te gaan rijden in zijn Cadillac XLR cabriolet. Nadat hij was ingestapt deed hij de deur dicht en drukte op de startknop, maar er gebeurde niets. Ook met de sleutel kon hij de auto niet starten. De deuren zaten op slot.

Na ongeveer 30 minuten werd duidelijk dat hij ernstige problemen kreeg door de hitte. ,,Het was de meest gruwelijke ervaring die je je kunt voorstellen", zegt de 75-jarige man. ,,Ik heb over mijn schoenen geplast en ben meerder malen flauwgevallen. Op een gegeven moment heb ik me erbij neergelegd dat ik zou sterven." Pyros schreef een afscheidsbrief waarin stond dat hij geen zelfmoord had gepleegd, zodat zijn nabestaanden geen verkeerde conclusies zouden trekken mocht hij overlijden.

De onfortuinlijke automobilist probeerde met zijn vuist tegen het raam te slaan, het glas met beide voeten naar buiten te schoppen en schreeuwde met zijn mond tegen de deur om hulp. Helaas had hij geen gereedschap of scherpe voorwerpen. Na verloop van tijd werd hij gevonden door een buurman, die het alarmnummer belde, waarna hij is bevrijd door de brandweer.

Pyros had echter ook 14 uur eerder op de knop naast een van de beide voorstoelen kunnen duwen om de deuren handmatig te ontgrendelen. De commentaren op social media waren vervolgens niet mals. Het feit dat er meteen een advocaat werd ingeschakeld doet velen vermoeden dat het Pyros om een schadevergoeding is te doen. Anderen vinden hem vooral dom. 'Dit is het soort mannen dat doodgaat van de honger wanneer de roltrap ermee op houdt', schrijft iemand.

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou!

Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#gevangen #cadillac

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle