Het eerste Apple-auto ongeluk is waarheid geworden!


Tegenwoordige is Californië één van de grootste speeltuinen voor techbedrijven voor het testen van nieuwe technologie. Ook Arizona is erg populair, maar aangezien de meeste techbedrijven gevestigd in in Cali zijn hier dan ook de meeste projecten te spotten op de openbare weg.

Hoewel Apple nooit spreekt over het zelfrijdende autoprogramma, is het techbedrijf wel degelijk druk met het ontwikkelen van dergelijke technologie. Een testauto van het merk was namelijk recent betrokken bij een ongeluk. Via de Californische DMV (Department of Motor Vehicles) is met een openbaar rapport min of meer bevestigd dat Apple proeven onderneemt.

De auto in kwestie was een Lexus RX 450h. Een zelfrijdende auto waar ook Google tests mee onderneemt. Tijdens het invoegen op de snelweg klapte een Nissan Leaf op de achterkant van de Lexus. Volgens het rapport zou de Leaf met een snelheid van 24 km/u de kont van de RX 450h hebben gekost. De Lexus ging met een gangetje van ‘minder dan 1.6 km/u’ over de invoegstrook, wachtende op een moment om veilig in te voegen. Het is niet bekend of er op dat moment file stond op de snelweg, aangezien de snelheid van de zelfrijdende Lexus nogal laag was. Beide auto’s raakten beschadigd bij het incident, maar er waren geen gewonden.

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou!

Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#AppleCar #Apple #Appleauto #Californië

0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle