Stelling: Ik kan blind vertrouwen op de slimme technologie van mijn auto


De meeste moderne auto's zijn deze dagen uitgebreid met zogenoemde hulpsystemen die het autorijden voor de bestuurder makkelijker en veiliger zou moeten moeten maken.

Voorbeelden zijn sensoren voor het inparkeren, cruisecontrol die zich aanpast aan de snelheid van de voorganger zodat je voldoende afstand houdt en rijstrookassistentie die een waarschuwing geeft als je van rijbaan wisselt. Maar wat blijkt uit onderzoek? Auto's met dat soort systemen zijn niet minder vaak bij ongelukken betrokken dan auto's zonder die technologie. Wie geen veiligheidsvoorzieningen heeft, maakt per jaar 14 procent kans op schade, bij bestuurders met vier veiligheidssystemen in de auto is de kans op schade 23 procent. Volgens het onderzoek vertrouwen automobilisten te veel op de techniek. Stelling

Hoe is dat voor jou? Vertrouw je in de auto vooral op je eigen ogen en oren, of ga je af op de hulpmiddelen van je auto?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of laat je reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling

Gisteren ging de stelling over de smaak van kant-en-klaarmaaltijden. Een meerderheid van 70 procent van de stemmers vindt kant-en-klaarmaaltijden niet lekker. In totaal brachten 1.904 mensen hun stem uit.

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou!

Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#stelling #slimmetechnologie #rijhulpsystemen

0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle