Jaguar landrover geeft eigen 'pods' ogen


Deze zelfrijdende autonome autos van Jaguar en Landrover hebben sinds kort een stel digitale ogen opgeplakt gekregen.

Op een speciaal aangelegd straatdeel in het Engelse Coventry heeft Jaguar Land Rover een stel kleine autonome voertuigen, 'pods' genaamd, rondrijden waarmee het concern wil analyseren hoe voetgangers zich gedragen tijdens bijvoorbeeld het oversteken als er een autonome auto aankomt. Op de autonoom rijdende karretjes zijn ogen geplakt. Opvallend gegeven: het zijn geen sensoren, maar daadwerkelijk 'digitale ogen' die aan voetgangers duidelijk maken dat de auto de voetganger heeft gesignaleerd.

Onderzoekers van Jaguar Land Rover zeggen het vertrouwensniveau van de persoon voor- en nadat de 'pod' oogcontact heeft gemaakt te meten om uit te zoeken of de voetgangers genoeg vertrouwen in de autonome auto hebben om veilig over te steken. Eerder onderzoek toonde aan dat ruim 60 procent van de voetgangers en fietsers aangeeft zich minder veilig te voelen als ze de weg moeten delen met zelfrijdende voertuigen.

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou!

Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#Jaguar #Jaguarlandrover #pods #autonoom #toekomst

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle