Student vindt zeldzame Lamborghini en Ferrari in garage van oma


Een garagevondst in Amerika, namelijk twee prachtige wagens die ooit van oma waren geweest! Meer dan twintig jaar hebben deze bolides stil gestaan en zijn nu samen goed voor ongeveer een half miljoen euro.

Een Amerikaanse student heeft foto’s online gezet van zijn unieke vondst. De Lamborghini Countach uit 1981 is de duurste en ook de zeldzaamste van de twee bolides. Van deze Countach werden amper 321 exemplaren gemaakt, de wagen zou zo’n 390.000 euro waard zijn. Van de Ferrari 308 GTS Targa zijn helaas de wielen verdwenen, maar na renovatie is de auto zo’n 90.000 euro waard.

Hoe kwamen die twee superwagens nu in oma’s garage terecht? De student legt op Reddit uit dat zijn opa luxewagens verhuurde in de jaren 80. Omdat de verzekeringskosten te hoog werden, ging zijn bedrijfje failliet, maar enkele wagens besloot hij niet te verkopen. De opa stierf en decennia lang stonden de auto’s stof te vergaren in de garage. De student was als klein kind voor het laatst in de garage van zijn grootouders geweest: ,,Ik voelde me als een archeoloog."

De oma wil de auto’s voor de juiste prijs verkopen, zegt ze. Beide wagens bevinden zich wel in slechte staat.

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou!

Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#Lamborghini #garage

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle