Russische wapenfabrikant Kalashnikov gaat de concurrentie aan met Tesla


De naam Kalashnikov zal je ongetwijfeld bekend in de oren klinken. Zeker als je regelmatig shooters speelt, want iedere zelfrespecterende game met wapens heeft de AK-47 of AK-74 in haar arsenaal. Maar de Russische wapenfabrikant kan blijkbaar meer dan alleen wapens maken. Op een militaire beurs presenteerde ze namelijk hun eerste elektrische auto. Een Tesla killer? Of een Lada op batterijen?

Waarom gaat een wapenfabrikant een auto bouwen? Nou, hun core-business is nogal in elkaar gedonderd. Na de invasie van de Krim, mag Rusland geen wapens meer uitvoeren. Dat betekent dat Kalashnikov moet gaan diversifiëren en dat doen ze dan ook met overgaven. Zo maken ze tegenwoordig paraplu’s, kleding, telefoonhoesjes en daar komt nu dus een elektrische auto bij.

Retro look gecombineerd met de nieuwste techniek

Ze noemen hem de CV-1 en Kalashnikov is zelf zeer overtuigd van hun eigen kunnen. “We hebben onze eigen elektrische auto ontwikkeld, gebaseerd op technieken die we zelf hebben ontwikkeld. Die technieken stellen ons in staat de concurrentie aan te gaan met andere bouwers van elektrische wagens, zoals Tesla. De internationale marktleiders hebben ons geïnspireerd maar we hebben ons eigen model ontwikkeld,” aldus de wapenfabrikant.

Dat klinkt veelbelovend en wie weet gaat het nog wat worden ook. Veel mensen vinden een Tesla nogal heftig. Er is dus ruimte voor een kleiner en simpeler alternatief. Dat is de CV-1. Het uiterlijk is geïnspireerd op een hatchback die in 1970 gemaakt werd in de Sovjet Unie. Lekker retro aan de buitenkant, maar verrassend modern aan de binnenkant. Volgens Kalashnikov heeft hij een range van 350 kilometer en hoeven we ons geen zorgen te maken over de topsnelheid. Tesla vs. Kalashnikov Wanneer de CV-1 gaat verschijnen is nog onbekend en ook over de prijs is nog niet gesproken. Vooral dat laatste is interessant, want als deze laag genoeg is, kan het maar zo een succes gaan worden. Wie weet hebben we ook hier in Nederland straks een Kalashnikov voor de deur staan. Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou! Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#Tesla #Rusland #Lada #elektrisch #Elektrischrijden #Kalashnikov

0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle