Deze bacterien maken uw auto helemaal schoon!


De 53-jarige mark uit Belgie heeft een ideale manier gevonden om auto's contactloos te reinigen. Zelf hoef je dus geen zwaar werk meer te doen want dat doen de vuilvretende bacteriën voor je! Dit avontuur duurt maar 10 minuten want daarna is je auto helemaal schoon zonder dat er ook maar een spons is aangeraakt!

Mark Vertongen van Motorhomes Vertongen in het Belgische plaatsje Zemst verhuurt al jaren een camper. Maar vooral het wegwassen van de gesneuvelde vliegen op het dak en het deel boven de voorruit, ging hem steeds meer tegenstaan. En dus ging hij op internet op zoek naar een snelle en efficiënte oplossing. Speciale mix

,,Ik heb bij een verffirma gewerkt en daar werden bacteriën ingezet om allerlei spullen te reinigen. Op die manier heb ik zelf een product ontwikkeld om auto's schoon te maken. Na een lange testperiode is het product - een mix van de bacterie en zeep - eindelijk klaar. We hebben het op alle soorten van carrosserie getest en het resultaat is verbluffend.” Proef op de som

De Belgische krant Het Laatste Nieuws nam de proef op de som en liet een auto benevelen met de vuilvretende bacterie. Ze lieten het prod

uct even intrekken zodat de bacterie al het vuil kon oppeuzelen en spoelden het tien minuten later af met een hogedrukreiniger en waren onder de indruk. Al het vuil was verdwenen en de auto blonk als nieuw. Zelfs het hardnekkige vuil op de velgen was weg. Geen patent

Een patent op het product kan Mark Vertongen niet aanvragen. ,,Ik heb de bacterie namelijk niet uitgevonden. Iedereen kan het maken, maar dan moet je wel de exacte ingrediënten kennen.'' Vertongen verkoopt het onder de naam ‘Contactloos Reinigen’. Vijf liter kost 12 euro. Met zo’n fles kan een doorsnee auto vijf tot zes keer gewassen worden. Volgens Mark kan het ook gebruikt worden voor terrassen, ramen en daken. ,,Bacteriën zijn niet erg kieskeurig'', zo besluit hij.

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou!

Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#toekomst #Belgie #schoonmaken #Zemst #patent

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle