Aston Martin blaast voor 3 miljoen nieuw leven in auto's


Het bedrijf dat achter de productie van de James Bond films zit "EON Productions" heeft samen met Aston Martin een deal gesloten. Samen zullen zij verantwoordelijk worden voor 25 nieuwe exemplaren van de Aston Martin DB5.

Het model wordt gebaseerd op de auto uit de film Goldfinger uit 1964. Aston Martin meldt dat de DB5 net als de filmauto wordt voorzien van extra uitrusting zoals een roterende nummerplaat.

Of de machinegeweren aan de voorkant en het kogelwerende schild achterop ook terugkeren, is niet bekend.

Wel zegt Aston Martin dat er enkele aanpassingen aan het origineel zullen worden gedaan om de kwaliteit en betrouwbaarheid te verbeteren.

De nieuwe exemplaren van de DB5 zullen in de onlangs gerenoveerde fabriek in Newport Pagnell van de band rollen, daar waar het oorspronkelijke model in de jaren zestig ook gebouwd werd.

Aston Martin vraagt 2,75 miljoen pond, omgerekend 3,06 miljoen euro, voor de DB5. De leveringen beginnen in 2020.

Naast de 25 klantenauto's zal de fabrikant drie extra exemplaren bouwen. Een voor zichzelf, een voor EON Productions en een voor een goed doel.

Films

De Aston Martin DB5 was in verschillende vervolgfilms uit de James Bond-serie te zien, zoals Thunderball (1965), Tomorrow Never Dies (1997), Casino Royale (2006) en Skyfall (2012).

Daarnaast kwam de auto kortstondig in beeld in The World Is Not Enough uit 1999 en recentelijk in de film Spectre uit 2015.

De DB5 uit de film GoldenEye (1995) werd eerder deze zomer door veilinghuis Bonhams afgehamerd op een bedrag van 2,1 miljoen euro.

De populariteit van de DB5 werd in juli onderstreept met de lancering van een LEGO James Bond Aston Martin-bouwset.

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou! Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#AstonMartin #EONProductions #JamesBondfilms #JamesBond

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle