Deze Mini heeft een speciale link met de Beatles


Wil jij de Mini Cooper van Sir Paul McCartney hebben? Dat kan, want deze Morris Mini Cooper S De Ville uit 1965 staat te koop.

Op 1 september organiseert veilinghuis Worldwide Auctioneers in de Amerikaanse stad Auburn, in de staat Indiana, een veiling waar deze Morris Mini Cooper S De Ville met heel wat aandacht zal gaan lopen. Zijn eerste eigenaar was namelijk een zekere Paul McCartney.

Aston Martin

Deze auto is een van de vier Mini’s die Brian Epstein bestelde voor “zijn” Beatles. Het model van McCartney kreeg een groene kleur en een behandeling door de Britse tuner Harold Radford & Co. Hij kreeg twee extra koplampen in zijn radiatorrooster, een handelsmerk van de tuner, een schuifdak van Webato en achterlichten van… een Aston Martin. Elektrische ruiten Om hem nog meer van gewone Mini’s te onderscheiden, kreeg het exemplaar van McCartney elektrische ruiten, een lederen interieur, houten inlegplaatjes en een houten stuur. Hollywood Na zijn eerste jaren in Engeland werd het model verscheept naar de Verenigde Staten. De Mini kreeg een nieuwe eigenaar in Hollywood. Die verkoopt hem op 1 september zonder minimumprijs. De eerste eigenaar krijgt uitgebreide documentatie mee over de geschiedenis van zijn nieuwe auto. Zo dook de Mini onder meer op in de Beatlesfilm “Magical Mystery Tour” uit eind jaren 60. Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou! Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#muziek #DeBeatles #Mini #MorrisMiniCooper #MorrisMiniCooperSDeVille #MiniCooper #PaulMcCartney

1 view
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle