De reden waarom Steve Jobs iedere zes maanden een nieuwe auto had


Lisa Brennan-Jobs, de ondergeschoven dochter van Steve Jobs, werd opgevoed door haar moeder omdat Steve zo min mogelijk van haar en haar moeder wilde weten. Haar moeder vertelde dat haar onaardige vader een nieuwe auto wilde zodra er een krasje op zijn auto (vaak een Porsche) zat.

Dat verhaal klopt een beetje, maar het is nog gekker, vertelt Inc. Steve had met zijn leasemaatschappij inderdaad geregeld dat hij ieder half jaar een nieuwe auto kreeg. Maar de drijfveer was een andere. Het was niet vanwege een fobie voor krassen, maar omdat hij wilde rijden in een auto zonder nummerplaten.

In Californië mocht iedere auto de eerste paar maanden rondrijden zonder nummerplaten en dus ook zonder belasting te betalen. Jobs wilde zijn auto tot er nummerplaten op moesten. Dan wilde hij weer een nieuwe.

De staat Californië heeft het gat in de wet dat de Steve Jobs loophole heet gedicht. Vanaf 1 januari 2019 moet iedere auto nummerplaten hebben.

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou! Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#AppleCar #Apple #SteveJobs #nieuweauto

0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle