‘Apple car word gelanceerd in 2023 en Appl's augmented reality-bril al in 2020’


Bij de naam Apple denk je gouw aan de iPhone, Mac en iPad, maar maar over een paar jaar kan je de auto en augmented reality-bril aan het rijtje toevoegen!

Ming-Chi Kuo is één van de bekendste Apple-analisten ter wereld. Vaak weet hij dankzij zijn bronnen ruim voor de release al dingen te vertellen over onaangekondigde Apple-producten. Vandaag focust hij zich op de twee nieuwe productcategorieën waar Apple zich in de toekomst mee bezig gaat houden.

Apples kans in de automarkt

Apple zou interesse hebben in een eigen auto omdat de autoindustrie momenteel in hoog tempo verandert. “De complete industrie wordt opnieuw gedefinieerd aan de hand van nieuwe technieken”, legt Kuo uit. Het bedrijf heeft een flinke voorsprong wat technologie betreft, en zou bijvoorbeeld door augmented reality aan de auto toe te voegen een belangrijke speler kunnen worden.

Bovendien staat het bedrijf nu al bekend om de uitstekende samenwerking tussen hardware, software en diensten, wat ook bij het maken van een auto steeds belangrijker wordt. “Dit maakt van de Apple Car, die omstreeks 2023 en 2025 verschijnt het nieuwe sterproduct van Apple.”

Kuo spreekt hiermee eerdere geruchten tegen, die juist zeggen dat Apple zijn auto-ambities terug had geschaald. In plaats van een eigen auto maken zou het bedrijf enkel de software ontwikkelen en die vervolgens aan bestaande automerken verkopen. Kuo denkt echter dat het bedrijf alsnog zal terugkeren naar het originele idee: een compleet eigen Apple-auto. Al sinds 2014 sleutelt het bedrijf uit Cupertino aan een eigen wagen.

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou! Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#Apple #augmentedreality #toekomst #AppleCar

0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle