De bestuurdersplaats is de gevaarlijkste plek in auto


De meeste mensen gaan er vanuit dat de bijrijdersplaats het geveerlijkste is om te zitten en de meeste kans hebt om een ongeluk niet te overleven. Echter niets is minder waar! Uit het Belgische onderzoek van verkeersveiligheidsorganisatie VIAS blijkt namelijk dat de bestuurder het meeste gevaar loopt.

Het VIAS-instituut geeft aan dat de bestuurder van een auto meer gevaar loopt dan zijn passagiers. Veel meer zelfs: hij of zij loopt bij een auto-ongeval 37 procent meer risico op overlijden dan de passagier ernaast en zelfs 47 procent meer dan de degenen die op de achterbank zitten. Dat meldt website gocar.be. Veiligste plek De veiligste plaats zou volgens VIAS de minst geliefde plek in een auto zijn, namelijk die in het midden op de achterbank. Voorwaarde is echter wel dat er een driepuntsgordel aanwezig is. In dat geval stijgen je overlevingskansen met 25 procent ten opzichte van je mede-passagiers op de achterbank. Opvallend is dat een studie van de Duitse verzekeraarsbond (UDV) uit 2015 aantoonde dat je in een auto beter voorin kan zitten. De achterbank was toen nog de meest gevaarlijke plek in de auto. Dit kwam voornamelijk door een gebrek aan veiligheidsmaatregelen achterin de auto. Kennelijk is dat met de komst van gordijn- en zijairbags de laatste jaren sterk verbeterd. Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou! Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#veiligheid #veilig #verkeersveiligheidsorganisatie #VIAS

0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle