De snelste auto van de wereld haalt een snelheid van 458 km/u!


Deze maand is het dan zover, het heeft zeven lange jaren geduurd, maar binnenkort wordt de de Tuatara door het SSC North America gepresenteerd! Met 1.368 pk zal dit racemonster een snelheid van 457,94 km/u kunnen halen om het huidige record te breken.

De Amerikaanse firma SSC, Koenigsegg en Bugatti strijden al een jaar of tien om de titel 'snelste productie-auto ter wereld'. In 2007 haalde SCC het een notering in het Guinness Book of Records als de snelste productieauto ter wereld met 412,28 km/u, een titel die de auto vasthield tot de komst van de Bugatti Veyron Super Sport in 2010.

SCC onthulde al snel daarna dat ze een nog snellere versie op de markt zouden brengen, maar daar kwam het nooit van. Bugatti overtrof zijn eigen record nog een paar maal, ook de Hennessey Venom en de Porsche 9FF GT9 deden een duit in het zakje met ruim 400+, maar toen was daar uiteindelijk dat vermaledijde Koenigsegg, dat met de Agera RS een topsnelheid behaalde van maar liefst 457,94 km/u. Bugatti boos, maar SCC ook.

Nu lijkt SCC als eerste de Agera RS uit de recordboeken te rijden. Volgens SSC zal de auto ‘makkelijk’ in staat zijn het huidige snelheidsrecord te verbreken. Het merk denkt dat te gaan doen met behulp van een V8 met twee turbo's, die een inhoud heeft van 6.9 liter en naar verluidt een vermogen van 1.350 pk. Het koppel (trekkracht) bedraagt 1.733 Nm. De definitieve cijfers en niets verhullende foto's krijgen we pas wanneer de Tuatara 2019 zijn debuut maakt op de 24ste van deze maand.

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou! Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#snelsteauto #GuinnessBookofRecords #SCC #HennesseyVenom #Porsche

1 view
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle