Een nieuw dashboard voor het model S en X van Tesla!


Ondanks dat het derde model van Tesla veel aandacht krijgt gebeurt er veel meer achter de schermen! Ondertussen wordt er namelijk ook erg hard gewerkt aan het up-to-date houden van de modellen S en X Model. Volgens insiders werken de Amerikanen aan een compleet nieuw dashboard voor de twee modellen. Hieronder worden de eerste schetsen weergegeven.

De Tesla Model S verscheen in 2012 en is daarmee het stadium van een vers model al lang voorbij. Tesla gaf het model in 2016 een vrij uitgebreide facelift en komt met grote regelmaat met software-updates en andere vernieuwingen, maar zelfs een Tesla heeft niet het eeuwige leven. Dat weten ze in Californië natuurlijk ook en dus wordt er achter de schermen naar verluidt hard gewerkt aan een nieuw interieur voor zowel de Model S als diens gevleugelde SUV-broer Model X.

Volgens Electrek.co, een site die doorgaans dichtbij het Tesla-vuur zit, laten de bovenstaande afbeeldingen goed zien hoe het binnenste van de twee topmodellen er in de nabije toekomst uit komen te zien. Als dit dashboard je bekend voorkom3t is dat niet gek, want het vermeende designvoorstel laat een werkplek zien die veel gelijkenissen vertoont met die van de Model 3. Een erg minimalistisch design dus, met een enorm 'zwevend', centraal geplaatst scherm. Dat scherm is horizontaal geplaatst, wat een groot verschil is met het verticale, meer in het dashboard geïntegreerde scherm dat nu in de 'S' en 'X' te vinden is. Achter het stuur zoud nog ruimte zijn gemaakt voor een klein digitaal instrumentarium met daarop de belangrijkste rij-informatie.

Het nieuwe dashboard zou het Tesla-gamma om te beginnen nog uniformer maken. Tesla-interieurs krijgen daardoor een herkenbaarder uitstraling, maar er zijn meer voordelen. Zo kan Tesla door alle interieurs op elkaar te laten lijken de productiekosten omlaag brengen. Dat geldt ook voor de softwaremakers, die nu nog een systeem moeten ontwikkelen dat zowel op een verticaal als op een horizontaal scherm werkt. Tenslotte zou het minimalistische, Model 3-achtige binnenste beter geschikt zijn voor een tijdperk waarin autonoom rijden een steeds grotere rol gaat spelen bij Tesla. Het nieuwe interieur zal volgens de geruchten in de loop van volgend jaar geïntroduceerd worden. Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou! Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#Tesla #Model3 #dashboard #ModelX #ModelS

1 view
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle