Er is weer een nieuwe levensgevaarlijke challenge; dansen naast rijdende auto!


Er is weer een nieuwe hype en justitie is hier niet blij mee. Het gaat om de zogenoemde 'Keke challenge'. De challenge is vernoemd naar een van de nummers van Drake. De challenge is als volgt; je stapt een rijdende auto uit, doet het dansje van Drake en stapt weer in. Levensgevaarlijk dus!

Op internet circuleert een filmpje dat in de omgeving van het Gelderse Putten zou zijn gemaakt waarop te zien is hoe een jongeman uitstapt, maar zijn doorrollende auto niet te voet kan bijhouden. Die knalt tegen een boom. Radio-dj’s Wietze en Chris van Radio 538 maakten ook een dergelijk filmpje, overigens zonder brokken te maken.

,,Echt onverantwoord”, oordeelt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Hij bevestigt na berichtgeving door de NOS dat dit strafbaar is op de openbare weg. ,,Daar vallen bijvoorbeeld ook lege parkeerterreinen onder.” Wie zoiets wil doen, kan beter een circuit zoeken waar het is toegestaan. Het OM heeft nog niet besloten of het in actie komt.

Op internet zijn vooral Amerikaanse filmpjes te zien. Die maken duidelijk dat het vaker misgaat. Op een video komt bijvoorbeeld een politieman ten val nadat hij is uitgestapt voor een dansje. Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou! Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#challenge #Kekechallenge #112 #politie #Radio538 #Drake

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle