Het eerste model van Porsche komt weer tot leven!


De legendarische 356 ‘No.1’ Roadster is begonnen aan een tweede leven.

Op 8 juni 1948 werd de allereerste Porsche, de 356 ‘No.1’ Roadster, geregistreerd. Door de jaren heen werd de auto flink gemoderniseerd en gemodificeerd. Als ode aan deze iconische sportauto brengt Porsche de originele vorm van zijn eerste sportwagen nu weer tot leven in de vorm van een showcar.

Vanaf het begin heeft de ‘No. 1’ maatwerk gedragen en dat veranderde telkens weer op het moment dat hij in andere handen over ging. Daarnaast raakte de auto beschadigd en werd hij gerepareerd, gemoderniseerd en aangepast. Zijn uiterlijk veranderde daardoor wel, maar hij behield zijn identiteit.

Jammer genoeg is de originele staat van de ‘No.1’ verloren gegaan en dus kan hij niet meer worden gerestaureerd. Maar Porsche is er wel in geslaagd om de oervorm van de auto weer tot leven te brengen.

Zo maakten technici een 3D-scan van het origineel, die werd gematcht met scans van de originele ontwerptekeningen en foto’s uit het Porsche archief. Dankzij een speciale freesmachine ontstond uiteindelijk een levensgroot model van hardschuim. Met behulp van originele houten mallen, aluminium plaatwerk en vakmanschap kreeg de replica stukje bij beetje de vorm van toen.

Ook het lakwerk kreeg veel aandacht. De experts van Porsche gingen onder het dashboard op zoek naar de originele lakkleur die ergens onder vele lagen verf verborgen lag. Ook de wijzerplaten van het instrumentarium zijn natuurgetrouw en zelfs de matten zijn op ambachtelijke en authentieke wijze geknoopt.

De perfect lijkende replica is een showcar zonder motor. Dat neemt niet weg dat hij, net als het origineel, beschikt over de vooras, de stuurinrichting én het stuur van een Kever. In totaal duurde het acht maanden om de replica te creëren. De 356 zelf zien? In het kader van het 70-jarig jubileum van Porsche sportwagens is de replica momenteel op wereldtournee.

#Porsche

0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle