Kleine Tata Nano is de grote tegenvaller!


Een mooie verscheidenheid aan automerken op de weg kan ik erg waarderen. Het rijdend houden van een bijna vergeten Brits 70er jaren model of aan een standaard Japans autootje uit de jaren 80 een fortuin uitgeven, vind ik een nobel streven.

Ook grijze import heeft onze wegen al vele malen opgefleurd. Dit zal niet iedereen met mij eens zijn, maar zo nu en dan een Mercury, Dodge of JDM-Japanner zijn een welkome afwisseling tussen al het grijze blik uit met name Duitsland, Frankrijk, Korea en datzelfde Japan. Toen ik voor het eerst las dat iemand een Tata Nano naar Nederland halen, kon ik een kleine glimlach dan ook niet onderdrukken. Het is een auto waarvoor in onze contreien namelijk geen enkele rationele reden te bedenken is om deze te kopen. Sterker nog, zelfs in India kunnen ze weinig redenen bedenken, de destijds met veel tamtam aangekondige 2500-dollar-auto blijkt een regelrechte flop. Stichting Blij dat ik Rij haalde één exemplaar naar Nederland en schreef een handleiding a 125 euro hoe je dit voor elkaar moest krijgen. Dat inspireerde precies één persoon, want volgens het RDW hebben twee Nano’s een Nederlands kenteken.

Het is dan ook nogal een gedoe om zo’n ding goedgekeurd te krijgen. Allereerst moet je auto op de boot hier heen halen (katching) en vervolgens moeten er allerhande aanpassingen gedaan worden om de auto door de keuring heen te krijgen (nog meer katching). Het resultaat is dat de auto met een nieuwprijs van 2400 euro opeens 5000 euro kost. En dat is nog niet alles. Omwille van die goedkeuring zijn er namelijk wat concessies gedaan aan de toch al karige specificaties van de Nano. De top van 105 km/u moet begrensd worden op 100 km/u en de achterbank mag je laten zitten, maar niet gebruiken voor het vervoeren van personen. Er zitten namelijk tweepuntsgordels achterin de Nano en de mogelijkheid om driepunters te monteren ontbreekt. Conclusie: de Nano is een tweezitter op kenteken. Voeg daar nog aan toe dat de auto nul sterren haalde in de GlobalNCAP, die toch al wat minder streng is dan de EuroNCAP en je begrijpt waarom ik je, hoe zeer ik diversiteit op de weg ook waardeer, toch adviseer vooral verder te kijken. Wie toch benieuwd is checkt HIER de advertentie voor deze Nano à 2000 euro. Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou! Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#Tata #TataNano #Mercury #Dodge

0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle