Toenemende populariteit van elektrisch rijden zorgt voor tekort aan laadpalen


Een grote beweging is gaande in de auto wereld, namelijk zoveel mogelijk elektrische auto's produceren. Alleen we hebben nu al een te kort aan laadpalen... hoe moet dat straks in de toekomst? Dit is grote reden voor paniek.

Volgens de European Automobile Manufacturers Association (ACEA) is er reden tot paniek. De organisatie denkt dat er straks een enorm tekort dreigt. Autofabrikanten schakelen de komende jaren massaal om naar elektrisch rijden. De ‘revolutie’ zal omstreeks 2025 echt gaan losbarsten. En dan zijn er nog de overheden, die bijvoorbeeld pleiten voor een verkoop van alleen maar elektrische auto’s. Met de huidige opkomst van de elektrische auto zijn er volgens de ACEA naar schatting twee miljoen laadpalen nodig in Europa in 2025. Op dit moment telt ons continent slechts 100.000 laadpalen. Niet alleen is de ACEA van mening dat er in Europa te weinig laadpalen zijn, de exemplaren die er zijn, zouden volgens de branchevereniging ook nog eens onevenredig zijn verdeeld. 76 procent van de laadpalen in de Europese Unie is te vinden in slechts vier landen. Nederland heeft met 28 procent van het totaal veruit de meeste laadpalen, gevolgd door Duitsland (22 procent), Frankrijk (14 procent) en het Verenigd Koninkrijk (12 procent). De zes landen met het kleinste aantal laadpunten zijn Cyprus (36 stuks), Griekenland (38 stuks), Letland (73 stuks), Bulgarije (94 stuks), Malta (97 stuks) en Roemenië (114 stuks). Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou! Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#Elektrischrijden #Elektrisch #elektrischeauto #AutomobileManufacturersAssociation

0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle