Vrouw uit Canada rijdt twee weken lang per ongeluk in de verkeerde auto


Laat nooit je elektronische sleutel in de auto zitten! Een belangrijke waarschuwing van de politie. Een vrouw in Canada pakte door deze fout per ongeluk de verkeerde auto en nam deze mee naar huis.

De vrouw had een zwarte Nissan Sentra gehuurd bij een verhuurbedrijf in de staat Ontario. Vlak nadat ze de wagen meekreeg, stopte ze om te winkelen in een plaatselijke supermarkt. Toen ze weer buiten kwam, spotte ze 'haar' zwarte Nissan in de zee van geparkeerde wagens. Ze nam plaats achter het stuur, drukte op de knop en reed weg. ,,Twee weken lang bleef de vrouw met de zwarte wagen rondrijden. Ze gebruikte het voertuig voor haar dagelijkse activiteiten, zonder dat ze door had dat ze in een andere auto reed dan degene die ze gehuurd had”, zegt de politie van Cornwall, de plaats waar de vrouw de verkeerde auto meenam. Pas toen de vrouw afgelopen weekend de auto terug wilde brengen naar het verhuurbedrijf en daarbij klaagde over het rommelige interieur van de wagen 'waar zelfs nog een paar golfclubs in lagen', werd duidelijk dat er sprake was van een grote vergissing. De sleutels die de vrouw probeerde in te leveren, waren namelijk van een andere auto dan die de vrouw gehuurd had. ,,De sleutels hoorden bij een Nissan Infiniti en niet bij een Nissan Sentra, waardoor de manager in de war raakte”, zegt de politie. ,,De man bekeek de wagen en vroeg aan de vrouw waar ze het voertuig vandaan had. Na een korte woordenwisseling over wélke auto de vrouw nu eigenlijk gehuurd had, begonnen de twee de gangen van de vrouw na te gaan.” Beschaamd Toen de manager van het verhuurbedrijf en de vrouw aankwamen bij de parkeerplaats van de supermarkt, bleek de gehuurde auto nog altijd te staan op de plek waar de vrouw hem twee weken eerder had achtergelaten. De vrouw nam daarop zelf contact op met de politie om uit te leggen dat ze per ongeluk een Nissan Infinity meegenomen had en er twee weken lang in rondgereden had. ,,Ze was erg in de war en beschaamd”, aldus de politie, die snel de echte eigenaar van de auto kon opsporen om hem zijn wagen terug te geven. ,,Een ‘happy end’ na een gecompliceerde autohuur”, zegt de politie van Cornwall op haar Facebookpagina. De moraal van het verhaal is volgens de politie dat je nooit je reservesleutel in de auto zelf mag laten liggen, zéker niet als de wagen niet afgesloten is. ,,Je weet nooit wie hem mee zal nemen. We hebben dit verhaal niet verzonnen!” Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou! Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#Canada #Nissan #NissanSentra #elektronischesleutel

0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle