Een ode aan de Fiat 500


Samen met Garage Italia (Lapo Elkann) heeft Fiat een speciale reeks van de 500 gelanceerd. Deze prachtige uitvoering is gebaseerd op het pareltje die in 1958 op de markt verscheen.

In de zomer van 1958 werd de exclusieve Fiat 500 Jolly, beter bekend als Spiaggina , voorgesteld aan het grote publiek. Dit was de eerste speciale reeks van de Fiat 500. Vandaag, 60 jaar later, brengt Fiat deze charmante, kleine auto weer tot leven.

Hij wordt in een beperkte reeks van 1958 exemplaren geproduceerd, als eerbetoon aan de geboorte van de eerste Spiaggina, en is nu reeds te bestellen bij de verdelers, enkel als cabriolet, voor de prijs van 20.390 €.

Lapo Elkann, de befaamde directeur van het designcentrum Garage Italia, profiteerde van de gelegenheid om er zelf nog een vleugje Italiaanse elegantie aan toe te voegen. Op deze showcar werd het dak verwijderd en de achterzijde omgevormd tot een ruimte met een geïntegreerde douche, terwijl de voorruit geïnspireerd is door de bootwereld. Meer informatie is verkrijgbaar in het Fiat-netwerk of op de website van Garage Italia.

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou! Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#Fiat500 #GarageItalia #Spiaggina #Fiat500Jolly

1 view
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle