Als je deze carpoolplaats oprijdt ben je strafbaar bezig!


Het zal geen automobilist opvallen, maar het is formeel verboden de carpoolplaats in IJsselstein op te rijden. Tot deze opmerkelijke conclusie komt een schadebedrijf na het bestuderen van de situatie aldaar.

Een agent die naar de letter van de wet handelt, kan elke bestuurder die de carpoolplaats oprijdt, op de bon slingeren. Bij het naderen van de rotonde op het Nelson Mandelaplein (vlakbij de McDonald's) ontbreken namelijk pijlen op het wegdek in de richting van het parkeerterrein.

Ik ga ervan uit dat de politie niet gaat bekeuren

Remco Vendelbosch

Schadeverhaalservice 112schade.nl uit Zeist kwam de kwestie op het spoor bij het afhandelen van een aanrijding op een andere rotonde in IJsselstein. Accountmanager Remco Vendelbosch bekeek het verkeersplein nauwkeurig omdat hij er zelf dagelijks overheen rijdt. „Op rotondes gebeuren regelmatig aanrijdingen omdat situaties voor automobilisten onduidelijk zijn. Het viel mij op dat op de voorsorteerstroken geen pijlen richting de carpoolplaats staan. Formeel moet je bij iedere kruising, dus ook een rotonde, de richting volgen die op de strook staat aangegeven. Doe je dat niet, dan ben je strafbaar.”

Niet bekeuren

Vanuit elke rijrichting staan twee pijlen op het wegdek, maar nergens richting de parkeerplaats. De afslag kiezen van de carpoolplaats is dus formeel verboden, luidt de conclusie. „Maar ik ga ervan uit dat de politie niet gaat bekeuren”, lacht Vendelbosch.

Hij heeft zijn bevindingen gestuurd naar de provincie Utrecht, die beheerder van het verkeersplein is. De provincie kon vandaag niet reageren op de kwestie. Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou! Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#112 #autoschade #schadebedrijf #boete #bekeuring #politie

0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle