Het rijdende automuseum in Vianen


De Oldtimerdag Vianen is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaats vindt op de derde zaterdag in juni. Er komen dan 350 unieke en zeldzame historische voertuigen. Een zeer gevarieerd aanbod van antieke en klassieke:

 • Automobielen

 • Vrachtauto's

 • Motoren

 • Legervoertuigen

 • Brandweervoertuigen

 • Scooters

Deze Oldtimerdag wordt gehouden in het historische centrum van Vianen. Het intieme stadshart is een unieke locatie waar de deelnemers met hun voertuigen tussen 9:00 uur en 11:00 uur ‘s morgens arriveren. Tussen de opgestelde voertuigen blijft voldoende ruimte beschikbaar om het publiek en eventuele hulpdiensten doorgang te verlenen. Vanaf 11:30 uur starten de deelnemers hun toertocht door de regio. Alle deelnemers rijden dan stapvoets langs het publiek, vaak in de outfit die bij hun voertuig past, een prachtige gelegenheid om van dit beeld met geluid te genieten. De route varieert ieder jaar, en voert dan weer langs de Lek of de Linge, soms door de Betuwe, door de Alblasserwaard of door het Utrechtse of Zuid-Hollandse landschap, maar altijd over de mooiste weggetjes. De route is ca. 90 km, en kan verkort worden tot ongeveer de helft. De voertuigen komen rond 15:00 uur weer terug op de Voorstraat.

Deze dag is in 30 jaar uitgegroeid tot een van de grootste en bekendste Oldtimerevenementen in Nederland. De komst van de grote diversiteit van oldtimers van hoog niveau maakt de dag uniek.

Er komen jaarlijks vele voertuigen die zelden op de weg te zien zijn, voertuigen van ruim een eeuw oud tot voertuigen die tot 20 jaar geleden nog wel eens ‘in het wild’ gesignaleerd konden worden. Van originele, ongerestaureerde staat tot in museum-conditie. Van formaat bubble-car tot de grote Amerikaanse trucks. Van 100cc tot 15 liter motoren. Van family-cars tot racers. Dat alles geeft een prachtig beeld van de verschillende voertuigen uit alle verschillende tijdperken.

De deelnemers komen uit heel Nederland en ieder jaar zijn er ook deelnemers uit België, Engeland en zelfs uit Zwitserland.

Historisch Vianen heeft veel te bieden. Tijdens de jaarlijkse Oldtimerdag zijn op de Voorstraat naast de voertuigen, ijs- en poffertjeskramen, gezellige terrasjes en er is sfeervolle life-muziek.

Meer info lees je op www.oldtimerdagvianen.nl

#Vianen #automeusem #oldtimer #vrachtautos #motoren #legervoertuigen #brandweervoertuigen #scooters #Voorstraat #antiekeklassiekers

0 views
 • Facebook - White Circle
 • Instagram - White Circle
 • Twitter - White Circle
 • YouTube - White Circle
 • Pinterest - White Circle