Oldtimer's weer na 40 jaar in trek


Het aan scherpen van de fiscale regels voor klassieke auto's in 2012 en 2014 hebben duidelijk effect gehad

VWE voertuiginformatie en -documentatie constateert een verschuiving van de belangstelling richting oldtimers ouder dan veertig jaar. Die zijn nog altijd volledig vrijgesteld van wegenbelasting, jongere wagens niet meer.

Vorig jaar werden volgens VWE bijna veertienduizend auto's ouder dan veertig jaar verkocht. Dat is ruim 40 procent meer dan in 2011. De verkoop van bolides tussen de 25 en 30 jaar oud is in diezelfde periode juist sterk afgenomen. In die leeftijdsklasse geldt helemaal geen vrijstelling van wegenbelasting meer.

Benzineauto's tussen de dertig en veertig jaar oud zijn nog wel vrijgesteld, mits zij in de maanden december tot en met februari in de garage blijven. In die categorie is ook sprake van een dalende belangstelling.

lees meer op: www.nu.nl

Lees meer op: http://www.newslocker.com/nl-nl/nieuws/social_media/google-allo-maakt-persoonlijke-stickers-van-selfies-nunl/view/

#oldtimer #Volkswagen #Kevertechniek #klassiekers #wegenbelasting #oldtimerkopen

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle