Een designstudie met de Peugeot 406 Coupé als resultaat


De 406 weet bij ondergetekende nog steeds een snaar te raken. Vroeger hadden we er thuis eentje (een blauwe break) en het less is more-design staat nog steeds als een huis. De coupé was een ontwerp van Pininfarina en werd dankzij z’n ongekend elegante lijnenspel ook wel een poor men’s Ferrari genoemd.

Deze Toscana was een designstudie uit 1996 en in meer of mindere mate was dit een voorbode op de nog te introduceren coupé. De voorruit lijkt (minus een sleuf in het midden) rechtstreeks van een speedboot te komen en de aflopende “daklijn” in combinatie met een gapend gat onder de achterspoiler haalde het productiestadium uiteraard niet. Lees meer op News Locker

#Peugeot #Peugeot406 #Peugeot406Coupé #Coupé #design #designstudie #406 #Pininfarina #poormensFerrari #Ferrari

0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle