Het eerste testcircuit van de wereld was gemaakt van hout


Tegenwoordig gebruikt ieder zichzelf respecterend automerk een testcircuit. Deze houten baan uit 1915 was echter de allereerste die ooit gebouwd werd

Het circuit heette de Dodge Brothers Test Track, ook wel Dodge Test Track genoemd en was gesitueerd vlak naast de fabriek van Dodge in Hamtramck, Michigan. Tot 1914 was Dodge Brothers Company, in 1900 opgestart door Horace en John Dodge, actief geweest als toeleverancier van andere autofabrikanten waaronder Ford. In 1914 besloten de broeders echter ook hun eigen modellen te gaan maken, te beginnen met de Dodge Model 30.

Om een competitief voordeel te behalen ten opzichte van andere merken hadden de broeders bedacht om een testcircuit te ontwikkelen, vlak naast de bedrijfshal die tot 1980 zou fungeren als de belangrijkste fabriek van het merk. Omdat het Amerika is, had de baan de vorm van een ovaal. Het circuit was volledig opgebouwd uit houten planken. Lees meer op News Locker

#testcircuit #hout #1915 #allereerste #DodgeBrothersTestTrack #DodgeTestTrack #Dodge #Hamtramck #Michigan #JohnDodge #Ford #DodgeModel30 #houtenplanken

0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle