Deze Porsche 911 leverde een miljoen op!


Ondanks een dikke laag stof en wat krassen mag de eigenaar deze Porsche 911 zichzelf schathemeltjerijk noemen.

Matching numbers: dat is waarvoor de rode broeken dragende, kreeft etende mannen in de wereld van het auto’s verzamelen graag hun goedgevulde portemonnees trekken, zeker in het geval van een Porsche 911-schuurvondst. Waarom en hoezo? Nou, omdat – als de overeenstemmende nummers zich op de juiste auto bevinden – ze een dik, vet synoniem zijn voor de juichkreet ‘kassa!’. Dit heilige gegeven impliceert dat alle delen van een auto bij elkaar horen. Als de carrosserie, de versnellingsbak, de motor, et cetera, allemaal hetzelfde DNA hebben, is dat in de ogen van rijke verzamelaars het teken dat de auto authentiek is, en de waarde gegarandeerd is.

Dat is ook waarom ze hun vingers zullen aflikken als ze deze nogal muffige paarse Porsche 911-schuurvondst zullen zien. We geven het meteen toe: hij ziet er niet bepaald uit als een waardevolle schat. Maar dat doet er niets toe. De auto heeft namelijk het nummer 9113601576 overal op z’n vettige onderdelen en chassis staan. Dat betekent dat dit de laatste, uiterst zeldzame, rechtsgestuurde Porsche 2.7 RS is. Deze homologatiespecial uit 1973 was de eerste Porsche die de letters RS op z’n bumper geplakt kreeg. RennSport: inmiddels zal je wel weten dat die initialen alleen maar iets goeds kunnen betekenen op Planeet Porsche. Lees meer op topgear

#Porsche #Porsche911 #911 #Matchingnumbers #schuurvondst #carrosserie #versnellingsbak #demotor #paarsePorsche911 #authentiek

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle