De coupe de Luxe class Maserati Karif voor de echte kenner


We nemen jullie graag mee terug in de tijd om je bij te praten over deze bolide. Bij Maserati staat alles in het teken van de turbo’s, en dat al sinds December 1981. Het gaat hier vooral om de dubbele turbo’s, want in dat jaar ziet de eerste Biturbo het licht en gaat hiermee aan de slag. Onder de kap van de eerste productieauto met twee turbo’s een tweeliter V6 met 180 pk. Die wagen was met het oog op de eigen markt ontwikkeld, in Italië worden auto’s met een motor groter dan twee liter namelijk extra belast.

Diverse versies volgenden. Van tweeliters tot aan 2.8-liter motoren met tot wel 280 pk en van tweedeurs coupés tot vierdeurs sedans en een heuse Spyder. Alle drie overigens met een andere wielbasis; 2,4 meter voor de Spyder, 2,5m voor de Coupé en 2,6m voor de sedan. Maar het wordt nog veel onoverzichtelijker. Er kwam namelijk ook een iets grotere Maserati 228, met de lange wielbasis van de sedan, maar dan tien centimeter breder. Dit model was hoger gepositioneerd. Later evolueerden de modellen in de zescilinder Ghibli 2 (wielbasis 2,5m) en de ruige achtcilinder Shamal (wielbasis 2,4m), terwijl de mindere goden als 222 en 430 door het leven gingen. Ook de vierde generatie Quattroporte was een afstammeling van de Biturbo’s.

Lees meer op News Locker

#Maserati #MaseratiKarif #Biturbo #tweedeurscoupés #Spyder #Coupé #Maserati228 #sedan #Ghibli2 #Shamal #Quattroporte #Biturbos #Italië

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle