De comeback van een klassieker als Lada Niva


Wie kent hem nog, de Lada Niva? Misschien als je diep in het geheugen graaft want deze Russische 4×4 stamt uit het jaar 1977. En nu 4 decennia later, is er een speciale editie van de cultklassieker gemaakt. Symbool voor het communisme Het is de maand van de comebacks. Begin april werd de wereld al verblijd met een gloednieuwe versie van de oldschool bus Citroën HY. Daarbij gaat het echter slechts om een conversiekit, die je kunt monteren op een moderne bus. Maar de Lada Niva komt er echt.

De Lada Niva is een goedkope terreinwagen met een dubieuze reputatie. Samen met de Oost-Duitse Trabant groeide de VAZ-2121, zoals de wagen officieel genoemd wordt, uit tot de vierwielers die symbool stonden voor het communisme. Lees meer op want

#comeback #klassiek #LadaNiva #44 #cultklassieker #communisme #oldschool #CitroënHY #terreinwagen #VAZ2121

0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle