Nostalgie met de Opel GT


Soms is het tijd om je auto merk een gezonde dosis sex-appeal te geven. Zoals bekend kan dat op twee manieren. De eerste is deelname aan de autosport. Een dure grap waar succes nodig is voor goede exposure. De andere manier is om een sportieve coupe of cabriolet in de showrooms te zetten. Niet echt praktisch, handig of verstandig. Maar het zijn de ongeschreven wetten van de marketing: het geeft je merk meer aanzien.

Als er één merk De Standaard Van Nederland was, was het Opel wel. Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg. Niks ten nadele van de kwaliteit, want Opels waren prima auto’s. Veel waar voor een redelijk bedrag, zonder echt grote steken laten vallen. Om even een beeld te krijgen van de tijdsgeest: de jaren 60 zijn de jaren waarin we eigenlijk allemaal wilden opgroeien. De radiozenders kiezen uit The Beatles, Dylan, Rolling Stones of The Beach Boys, de kleding mag zo uitbundig mogelijk, het haar mag lang en de geest is vrij. Daar moest Opel natuurlijk op inspelen. Want als je in 1967 de Opel-showroom binnenliep, kwam je modellen tegen als de Opel Kadett, Olympia (een luxe Kadett), Rekord of Diplomat.

Lees meer op News Locker

#OpelGT #Opel #GT #autosport #sportief #marketing #auto #jaren60 #OpelKadett #OpelOlympia #OpelRekord #OpelDiplomat #Groei #nostalgie

0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle