Een ode aan de Porsche 964!


Tegenwoordig heeft elke auto zijn zijn unieke eigenschappen. En vandaag zetten we de Porsche 964 in het zonnetje en kijken we hoe zeldzaam dit exemplaar nou eigenlijk?!

De Porsche 964 was een enorm belangrijke auto voor Porsche. De 964 bracht veel vernieuwingen als vierwielaandrijving en een puike automaat, de Tiptronic. Ten opzichte van zijn voorganger was het overduidelijk een veel modernere auto. Het zorgde ervoor dat Porsche met het concept ‘911’ er nog een tijdje tegenaan kon. De 928 werd uiteindelijk het topmodel van Porsche, niet de vervanger voor de 911. Saillant detail: de 928 heeft de 964 gewoon overleefd.

Op een of andere manier is de 964 de Porsche zoals je hem graag ziet. Qua formaat is ‘ie precies goed. De rechte koplampen staan schitterend. Denk aan een 911 en je denkt aan een 964. Maar als je een 964 wilt, voor welke moet je dan gaan? De prijzen van tegenwoordig stijgen de pan uit. Elke Porsche 964 is bijzonder, uniek en zeldzaam, toch? Om het kaf van het koren te scheiden heeft de redactie van Autoblog het onderstaande overzicht gemaakt. Zo kun je in een handomdraai zien hoe bijzonder de 964 in kwestie is. De prijzen zijn moeilijk vast te stellen. 964 rijden begint bij zo’n 40.000 euro. Dan heb je een Cabrio met tiptronic automaat of vierwielaandrijving. Destijds waren dat een dure combinaties, maar tegenwoordig wil men tweewiel-aangedreven coupé’s met handbak. Uiteraard geldt: hoe zeldzamer, hoe duurder. Daarom trappen we af met de reguliere coupé om te eindigen met een 964 waarvan er maar eentje is gebouwd! Lees meer op News Locker

#Porsche #Porsche964 #964 #vierwielaandrijving #Tiptronic #modernereauto #concept911 #928 #topmodel #Autoblog #blog

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle