Een Citroën 2CV maar dan helemaal van hout!


Een Citroën 2CV helemaal gemaakt van hout staat Het is nu nog afwachten of hij met deze auto wel de weg op mag. Michel Robillard is de trotse eigenaar en maker van dit prachtige kunstwerk heeft er ruim 6 jaar werk in het project zitten.

Het gaat niet om zomaar een replica. Het voertuig van Michel Robillard beschikt over een werkende 2CV-motor, waardoor hij binnenkort in zijn woonplaats Loches bij de stad Tours de openbare weg op kan. Of dat gaat gebeuren, blijft afwachten. Robillard wacht nog op de nodige vergunningen van de Franse overheid.

De meubelmaker kreeg al aanbiedingen van potentiële kopers. Het liefst ziet Robbillard zijn 'Geitje' (of 'Eend') compleet met houten banken in een museum belanden. Citroën produceerde de 2CV-modellen tussen 1948 en 1990. In die periode rolden er meer dan vier miljoen van de band.

Lees meer op AD

#Citroën #2CV #houtenCitroën2CV #MichelRobillard #project #replica #Loches #Tours #meubelmaker #1948 #1990 #hout #kunst

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle